Over ons

LUKA vleeswaren - salaisons

De firma Luka probeert steeds te evolueren naar de hedendaagse technieken maar steeds met respect voor de kwaliteit van de producten in het achterhoofd.

LUKA Vleeswaren sinds...

Oorspronkelijk was Luka een éénmanszaak die werd opgericht in 1961 te Houtem (Vilvoorde) door de heer JB Leemans. De activiteiten van het bedrijf bleven beperkt tot de productie van gekookte ham. De éénmanszaak werd in 1970 omgevormd tot een PVBA. Het bedrijf beperkte zich niet enkel meer tot de productie van gekookte ham, maar breidde haar gamma uit met gezouten - gerookt spek en rundsfilet. PVBA Luka werd in 1989 omgevormd tot NV Vleeswarenfabriek Luka. Begin 1991 werd het nieuwe gebouw te Vilvoorde (KMO-zone Vilvoorde-Noord) in gebruik genomen. Kort daarna werd het gamma uitgebreid met de productie van o.a. vleeskoek, hespenworst, strasbourg, ... Vanaf 2004 zijn we gestart met onze producten voor slicing (paal-vorm). Omdat kwaliteit en voedselveiligheid uitermate belangrijk zijn, heeft Luka sinds 2005 een GFSI goedgekeurd certificaat. Het certificaat werd jaar na jaar verlengd. In 2006 werden de burelen uitgebreid met o.a. een grote vergaderzaal waarin we onze (potentiële) klanten beter kunnen ontvangen. In 2009 werd de nagelnieuwe verpakkingsafdeling in gebruik genomen en werden de bestaande productieruimtes vergroot. In juli 2010 werd het nieuwe charcuterie-atelier in gebruik genomen. Deze voldoet aan de strenge criteria voor de voedselveiligheid.

Onze visie

Onze visie als familiebedrijf luidt als volgt: Samen ons engageren om met vakmanschap duurzaam te ondernemen. Deze visie is gebaseerd op onze 5 onderliggende waarden:

  • duurzaamheid
  • eendracht
  • vakmanschap
  • vertrouwen
  • verantwoordelijkheid

 

Contacteer ons vandaag

u kan ons steeds telefonisch bereiken op onderstaand nummer.

02/ 251 13 37

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder...

Laat uw gegevens na in het contactformulier en stel uw vraag, dan gaan wij deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Contacteer ons